Bănci și Asigurări

Alin Iacob, AURSF: Decontarea directă obligatorie ar trebui să determine scăderea, în unele cazuri semnificativă, a preţului poliţelor RCA pentru consumatorii care au optat în trecut pentru decontarea directă

Alin Iacob, AURSF: Decontarea directă obligatorie ar...

Autor: Mircea Nica

21.01.2021, 10:58 97

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) solicită Ministerului Finanţelor să pună cât mai urgent posibil în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decontarea directă obligatorie a daunelor aferente contractelor RCA, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii AURSF.

“Decontarea directă obligatorie va uşura situaţia consumatorilor care vor fi victimele unui eveniment rutier, aceştia nemaifiind obligaţi să aştepte decontarea din partea asigurătorului şoferului vinovat. În plus, având în vedere generalizarea la nivelul pieţei, decontarea directa obligatorie ar trebui să determine scăderea, în unele cazuri semnificativă, a preţului poliţelor RCA pentru consumatorii care au optat în trecut pentru decontarea directă”, a transmis Alin Iacob, preşedintele AURSF.

El a mai spus că decontarea directă obligatorie va determina şi o schimbare a comportamentului consumatorilor, care vor fi direct interesaţi să aleagă serviciile acelor asigurători care s-au remarcat prin plata la timp a despăgubirilor aferente contractelor RCA şi care nu au fost reclamaţi pentru acest aspect la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

AURSF a propus din anul 2017 adoptarea mecanismului de decontare directă obligatorie în discuţiile pe marginea adoptării Legii RCA, pentru a permite consumatorilor să se adreseze propriilor asigurători în cazul în care vor fi victimele unui eveniment rutier în care au fost implicaţI, pentru a evita situaţiile în care rămâneau luni de zile cu maşina în service sau erau obligaţi să se adreseze instanţelor pentru a beneficia de o despăgubire corectă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO