Bănci și Asigurări

Alexandru Grosu, Managing Partner, msg Plaut România: Circa 33% dintre organizaţiile bancare sunt interesate de partea de sustenabilitate, iar 25% dintre ele nu fac nici un pas în direcţia aceasta pentru că aşteaptă reglementările care ar veni din 2025

ZF Bankers Summit 2023, ziua 2

Alexandru Grosu, Managing Partner, msg Plaut România:...

Autor: Mircea Nica

27.06.2023, 15:46 162

Circa 33% dintre organizaţiile bancare sunt interesate de partea de sustenabilitate, iar 25% dintre ele nu fac nici un pas în direcţia aceasta pentru că aşteaptă reglementările care ar veni din 2025, a spus Alexandru Grosu, Managing Partner, msg Plaut România, în cadrul Conferinţei ZF Bankers Summit 2023, ziua 2.

“Noi credem şi vedem în relaţiile pe care le avem în proeictele de implementare diferenţa dintre neobanks şi bănci tradiţionale devine din ce în ce mai mică. Băncile tradiţionale merg către simplitate şi cumva banca viitorului va trebui să răspundă la ambele cerinţe şi neo şi tradiţional. Cred în importanţa sectorului bancar de a promova sustenabilitatea,  aşa cum sectorul bancar este sângele economiei”, a spus Alexandru Grosu.

Ce a mai spus Alexandru Grosu, Managing Partner, msg Plaut România:

Msg este un grup internaţional care are o cifră de afaceri de 1,5 mld. euro din care 75% îi face din banking şi insurance. Suntem parteneri în dezvoltarea de soluţii pentru financial services. Noi vedem că banca viitorului, care poate să fie neobank sau tradiţională, trebuie să răspundă la trei lucruri, să fie simplă, sigură şi sustenabilă. În zona aceasta noi ajutăm băncile să treacă de la o zonă de bancă tradiţională către neobanking şi neobanking către o bancă tradiţională. Din punct de vedere al siguranţei, băncile trebuie să îţi dea impresia că este sigur să îţi laşi banii acolo şi trebuie să fie reglementate, iar noi asigurăm răspunderea cu reglementarea.

Pe partea de sustenabilitate, băncile, pe lângă faptul că trebuie să fie sustenabile şi să răspundă cerinţelor de mediu pentru că sustenabilitate nu va mai fi nimic în viitor, credem că au şi un rol în care trebuie să încurajeze atât businessurile sustenabile cât şi creditarea pentru credite sustenabile, pentru locuinţe care sunt construite cu emisii reduse de carbon, care folosesc energii alternative şi aşa mai departe. Pe partea aceasta venim cu o suită de soluţii. Nu aş merge doar către una pentru că noi în lume avem undeva la 150 de bănci în portofoliu în care am implementat soluţii în care facem transabilitate financiare, raportări pe toate IFRS-urile, iar pe lângă acest lucru dezvoltăm soluţii pe zona de sustenabilitate. Una dintre ele este soluţia de profitability analysis and portfolio management care ajută băncile să devină ele sustenabile şi să evalueze riscurile creditelor pe care le dau din perspectiva sustenabilităţii.

Noi credem şi vedem în relaţiile pe care le avem în proeictele de implementare diferenţa dintre neobanks şi bănci tradiţionale devine din ce în ce mai mică. Băncile tradiţionale merg către simplitate şi cumva banca viitorului va trebui să răspundă la ambele cerinţe şi neo şi tradiţional.

Banca viitorului aş vrea să fie foarte uşor pentru mine ca persoană fizică, dar şi ca o companie să îmi pot accesa orice serviciu bancar de oriunde, în orice moment, vreau să fie sigură. Atâta timp cât o bancă nu este reglementată şi nu răspundă unor cerinţe nimeni nu îţi asigură banii.

Dacă se va vedea că dacă se respectă anumite reglementări o să se obţină anumite condiţii bancare mai bune, atunci toate companiile vor merge în direcţia aceea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO