Bănci și Asigurări

Alexandru Ciuncan, UNSAR: Companiile de asigurări din România s-au adaptat foarte bine la condiţiile actuale şi au făcut faţă provocărilor din 2020

România se află în continuare în primele 5 pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est, cu o pondere de peste 6% din valoarea primelor brute subscrise, în timp ce la nivelul regiunii Europei Centrale şi de Est a fost înregistrată o scădere de 3,8%.

Anul 2020 a fost atipic, iar asigură­to­rii din România s-au adaptat foarte bine la condiţiile actuale şi au făcut faţă pro­vocărilor din 2020 atât cu produsele, care au fost regândite pentru noua rea­li­­tate, cât şi cu digitalizarea servi­ci­ilor de asigurare, a spus Alexandru Ciun­can, director general al Uniunii Naţio­nale a Societăţilor de Asigurare şi Re­asi­gurare din România (UNSAR), pentru ZF.

„Anul 2020 a fost ati­pic, un an în care toate in­dus­tri­ile au fost nevoite să treacă prin transformări şi să-şi ajusteze planurile. Pe de altă parte, mai mult ca nici­odată operatorii econo­mici din piaţa asigurărilor au că­u­tat să se adapteze, să iden­ti­fice oportunităţi si noi di­­recţii de dezvoltare a busi­nes­­sului. În acest sens, con­tex­­tul actual a adus o ac­ce­le­rare a digitalizării ser­­vi­ci­ilor de asigurare. Multe din­tre pro­­­cese s-au mu­tat in on­line, iar consu­ma­torii pot des­­fă­şura ope­raţiuni într-un mod sim­pli­ficat, de la dis­tanţă - achi­ziţie, reînnoire, no­tificare şi con­statare a unei daune şi nu numai“, a spus Alexandru Ciuncan.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.