Bănci și Asigurări

Alegerile americane amână discuţiile pe marginea programului Visa Waiver

George Maior

George Maior

Autor: Ana-Maria Lazăr

30.08.2016, 00:00 138

Ambasadorul României la Washington George Maior a spus ieri că la nivelul Congresului SUA există o reticenţă să se abordeze programul Visa Waiver, având în vedere că sunt alegeri în această toamnă şi că tema migraţiei este una importantă.

„Este şi va rămâne un obiectiv pe care îl abordăm la nivelul Congresului. Ştiţi că au loc alegeri în SUA, anul acesta, iar tema migraţiei este una foarte acută în Statele Unite, şi din păcate cred că la nivel de Congres va exista în această toamnă o reticenţă să se abordeze programul Visa Waiver, din perspectiva statelor care doresc să adere la acest program“, a spus George Maior, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Maior a mai declarat că din ianuarie vor fi reluate discuţiile foarte intensiv cu noul congres, dar a refuzat să dea termene. „Vom relua foarte intensiv, din ianuarie, mai ales că şi Congresul SUA va avea altă configuraţie, pe această temă, şi sper că, la anul, ea va fi abordată cu rezultate concrete“, a spus Maior. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO