Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria sunt cele mai creditate sectoare

Agricultura şi industria sunt cele mai creditate sectoare

Autor: Liviu Popescu

11.03.2015, 00:05 233
Agricultura şi industria au fost sectoarele economice cu cea mai bună evoluţie în ultimul an, cu ritmuri de creştere de 6% şi respectiv 4% în ianuarie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. La polul opus, stocul de credite din sectorul construcţiilor a scăzut cu 2%.
 
„Sectorul construcţiilor a fost încă în suferinţă anul trecut, iar investiţiile publice au mers foarte prost. Acest lucru se vede în finanţare. Pe de altă parte, lucrurile au mers mai bine în industrie şi agricultură, dar în ceea ce priveşte agricultura sunt fluctuaţii sezoniere importante“, comentează analistul economic Aurelian Dochia.
 
Firmele care activează în industrie aveau un stoc de credite de circa 62 miliarde de lei în ianuarie, acesta fiind al doilea cel mai mare volum de credite după cel acordat companiilor din servicii. Creşterea în termeni nominali faţă de ianuarie 2014 este de aproape 3 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO