Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria au fost în august cele mai creditate sectoare

Agricultura şi industria au fost în august cele mai...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2015, 00:05 195

Agricultura şi industria sunt sectoarele economice care au înregistrat cea mai bună evoluţie a creditării în luna august comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv o creştere de 5% şi, respectiv, de 3%, potrivit datelor agregate de BNR. Soldul creditelor acordate firmelor care activează în agricultură a ajuns la finele lunii august la 12,5 mld. lei (echivalentul a 3 mld. euro), în timp ce finan­ţările care s-au îndreptat către firmele care activează în industrie, sector economic considerat a fi motorul economiei, au crescut la 63 mld. lei.

Similar cu lunile precedente, agricultura este sectorul economic care a avut cea mai bună evoluţie a creditării. Însă avansul anual al finanţărilor care s-au îndreptat către firmele din agricultură, silvicultură şi piscicultură s-a diminuat în ultima perioadă. De exemplu, în primăvara acestui an erau chiar şi creşteri de 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Analiştii spun că în cazul acestui sector se înregistrează şi flucutaţii sezoniere importante. Agricultura, deşi a înregistrat cel mai mare ritm de creştere, are încă o pondere redusă în totalul creditelor şi angajamentelor acordate de bănci, de circa 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO