Bănci și Asigurări

Agricultura primară a României a ajuns subiect de siguranţă financiară: Comitetul pentru Supraveghere Macroprudenţială vrea să identifice soluţii pentru reducerea deficitului comercial provocat de comerţul cu produse agroalimentare

Agricultura primară a României a ajuns subiect de...

Autor: Roxana Rosu

18.12.2019, 12:59 145

Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM), întrunit în şedinţă pe data de 16 decembrie, a decis înfiinţarea unui grup de lucru care să identifice posibile soluţii pentru reducerea deficitului comercial provocat de comerţul cu produse agroalimentare.

De asemenea, membri CNSM apreciază că nivelul de îndatorare continuă să se menţină sub pragul de semnal, recomandând ca BNR să monitorizeze atent evoluţia dezechilibrelor structurale şi a îndatorării la nivel agregat şi sectorial.

În continuare, ei recomandă BNR menţinerea ratei amortizorului anticiclic de capital la nivelul de 0%, nivel la care se află din ianuarie 2016. Amor­­ti­zorul anticiclic de capital este un instru­ment macro­pru­denţial pentru pre­venirea şi limi­tarea creşterii exce­sive a cre­ditului şi a îndatorării sectorului ne­guvernamental.

Din Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) fac parte reprezentanţi BNR, ASF şi ai Guvernului, fiind condus de guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO