Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Agenţia Moody's a revizuit în creştere de la Baa2 la A3 ratingul acordat emisiunii de obligaţiuni ipotecare de 200 mil. euro lansată în 2019 de Alpha Bank România

Agenţia internaţională de rating Moody's Investor Service a revizuit în creştere cu două trepte, de la Baa2 la A3, ratingul acordat emisiunii de obligaţiuni ipotecare de 200 mil. euro lansată în 2019 de Alpha Bank România.

“Ratingul A3, unul dintre cele mai mari ratinguri acordate de Moody’s pe piaţa din România, reprezintă o validare a solidităţii şi rezilienţei demonstrate de-a lungul timpului de către Alpha Bank Romania, precum şi calitatea foarte bună a portofoliului de credite ipotecare al băncii”, spun reprezentanţii Alpha Bank.

În luna mai 2019, banca românească cu capital grecesc Alpha Bank, plasată în top 10 al celor mai mari instituţii de credit după active de pe piaţa locală, a realizat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 mil. euro, parte a unui program cadru de obligaţiuni ipotecare cu un plafon de 1 mld. euro. Acestea au fost listate la bursele de valori din Luxemburg şi Bucureşti şi au reprezentat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare realizată de o bancă locală, constituind un punct de reper pentru întreg sistemul bancar românesc.

Obligaţiunile ipotecare reprezintă o soluţie de finanţare des întâlnită pe pieţele financiare internaţionale, prin care banca emitentă urmăreşte să îşi diversifice sursele de finanţare, cât şi să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea şi extinderea activităţilor sale.

Instituţia a fost în ultimii ani cea mai performantă dintre băncile româneşti cu capital grecesc.

Anul trecut, banca a raportat un profit brut de 21,3 mil. euro, în creştere cu 36,9% comparativ cu câştigul din 2019, în condiţiile în care creditarea şi veniturile operaţionale au scăzut uşor, conform datelor prezentate de banca-mamă de la Atena. 2020 a fost al cincilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.