Bănci și Asigurări

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit perspectiva Garanti Bank România

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a...

Autor: Mona Scarisoreanu

13.02.2017, 16:49 685

Agenţia de Evaluare Financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit Perspectiva Garanti Bank România (GBR) la Stabilă şi a confirmat, de asemenea, ratingurile instituţiei. Astfel, Ratingul pentru Datorii pe Termen Lung al băncii a fost confirmat la ‘BBB-’ (calificativ din categoria investment grade, recomandat pentru investiţii), cel pentru Datorii pe Termen Scurt, la ‘F3’, Ratingul de Suport, la ‘2’, iar Ratingul de Viabilitate, la ‘b+’, se arată într-un comunicat al băncii.

Cu această ocazie, Fitch a accentuat importanţa strategică a Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) în acţionariatul Turkiye Garanti Bankasi, banca mamă a GBR.

"Ne-am asumat un angajament solid pe piaţa locală, iar strategia noastră este să continuăm să creştem şi să ne dezvoltăm. Revizuirea perspectivei şi confirmarea ratingurilor IDR, de suport şi de viabilitate de către Fitch confirmă planurile noastre pe termen lung", a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, şi are peste 14 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

În 2015, grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a preluat acţionariatul majoritar al TGB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO