Bănci și Asigurări

Afacerile ING Asigurări au crescut cu 3%, dar profitul s-a înjumătăţit

Afacerile ING Asigurări au crescut cu 3%, dar profitul s-a înjumătăţit

Cornelia Coman spune că principalul obiectiv în acest an este menţinerea cotei actuale de piaţă

Autor: Ciprian Botea

16.02.2011, 23:50 38

Profitul brut al companiei s-a redus însă la jumătate faţă de2009, de la 93 mil. lei, la 46,5 mil. lei, în urma reducerii unorcomisioane din contractele de asigurare şi a cheltuielilor dedezvoltarea de produse noi.

Creşterea afacerilor a încetinit în ultimul trimestru din 2010,când primele subscrise s-au menţinut la nivelul de 139 mil. leiînregistrat în aceeaşi perioadă din anul anterior. În intervalulianuarie-septembrie 2010, afacerile crescuseră cu 4,3%, la 404 mil.lei.

"Principalele obiective pe care le vizăm în acest an suntmenţinerea cotei actuale de piaţă şi consolidarea poziţiei delider. După un an bogat în lansări în zona produselor unit-linked(poliţe de asigurare cu componentă de economisire - n. red.), în2011 ne completăm oferta cu un produs de asigurare de boli grave",a spus Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurări.

Vânzările de poliţe unit-linked au crescut cu 39% anul trecutfaţă de 2009, ponderea acestor contracte în portofoliul totalajungând la 56%, susţin reprezentanţii companiei.

Prima medie plătită de clienţi pentru poliţele de tipunit-linked a crescut cu 21% în 2010, până la 1.515 lei, datorităcererii pentru produse cu primă unică şi garantarea capitaluluiinvestit. De fapt, creşterea agregată de 3%, înregistrată de piaţaasigurărilor de viaţă în primele nouă luni din 2010, s-a datoratproduselor cu primă unică lansate de câteva companii, în condiţiileîn care majoritatea jucătorilor au înregistrat scăderi.

În paralel, numărul clienţilor ING Asigurări care şi-au reziliatcontractele înainte de maturitate a scăzut cu 30%, în condiţiile încare în 2009 piaţa asigurărilor de viaţă fusese afectată de odublare a numărului de poliţe răscumpărate anticipat de clienţiisperiaţi de scăderea randamentelor sau care aveau nevoie urgentă debani. Valoarea indemnizaţiilor plătite de companie pentruevenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate a crescut cuo jumătate de milion de lei în 2010 faţă de anul anterior, până la53,4 milioane lei.

ING Asigurări avea active în administrare de 1,99 miliarde leila sfârşitul anului trecut, cu 11% mai mult decât în perioadacorespunzătoare din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO