Bănci și Asigurări

Afacerile Euroins au ajuns la o jumătate de miliard de lei anul trecut

Afacerile Euroins au ajuns la o jumătate de miliard de...

Autor: Ciprian Botea

22.01.2014, 19:56 270

Euroins, subsidiara locală a grupului bulgar Eurohold, a subscris anul trecut prime în valoare de 115 milioane de euro (echivalentul a 500 mil. lei), în creştere cu aproape 13% faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate de grupul bulgar. Peste 90% din încasări (104 milioane de euro) au fost înregistrate pe segmentul poliţelor de răspundere civilă auto (RCA). Creşterea pe acest segment a fost de 19%.

Pe asigurări Casco, subscrierile au scăzut cu 26% şi au ajuns la 4,3 mil. euro, în timp ce din poliţe property compania a avut venituri de 3,3 mil. lei, în scădere cu 40%. Luna decembrie a fost dificilă pentru asigurător pe toate segmentele de piaţă, înregistrând scăderi de 45% pe Casco, 9% pe RCA şi 51% pe property faţă de aceeaşi lună din 2012.

Afacerile asigurătorului au încetinit pe final de an după ce în luna septembrie autoritatea de supraveghere a interzis companiei să mai vândă asigurări auto obligatorii timp de trei săptămâni din cauza problemelor cu gestionarea dosarelor de daună.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO