Bănci și Asigurări

Aegon România a încheiat primul trimestru din 2021 cu un volum al subscrierilor de 36,8 mil, lei, înregistrând un avans cu 21%. Acoperirea riscurilor asociate pandemiei a fost prelungită până la finalul anului 2021

Aegon România a încheiat primul trimestru din 2021 cu...

Autor: Mircea Nica

30.08.2021, 11:00 307

Aegon România, sucursala grupului financiar internaţional Aegon, a terminat primele trei luni (T1) din 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 36,8 mil. lei, înregistrând o creştere de 21%, comaparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“Aşa cum am estimat, piaţa asigurărilor de viaţă este într-o etapă de revenire. Aegon a început 2021 cu valori în creştere şi după toate probabilităţile, aceasta va fi evoluţia şi pentru primul semestru. Oamenii au fost şi sunt în continuare temători faţă de ceea ce le rezervă viitorul. În aceste condiţii, necesitatea de a avea un plan de siguranţă bine pus la punct a devenit mai stringentă”, a transmis Sînziana Maioreanu, director general al Aegon România.

Pe lângă creşterea înregistrată a volumului de prime brute subscrise, compania a decis să prelungească din nou măsurile excepţionale de acoperire a riscurilor asociate pandemiei cu coronavirus. Astfel, începând de la finalul lunii aprilie 2020, compania a decis să nu mai aplice excluderea riscului pandemiei pentru niciunul dintre produsele din portofoliu care acoperă decesul sau spitalizarea din cauza îmbolnăvirii. Această măsură excepţională va continua şi pe parcursul lui 2021.

“Din păcate, deşi ne dorim cu toţii ca pandemia să se sfârşească, se pare că numărul de cazuri creşte din nou, la nivel mondial şi naţional. Sperăm că acest al patrulea val, care a fost preconizat de specialişti, să aibă o intensitate mult mai scăzută faţă de cele precedente. În ultimul an şi jumătate, poate accelerată de pandemie, am remarcat o creştere a nivelului de conştientizare în ceea ce priveşte serviciile financiare. Românii sunt cu siguranţă mai preocupaţi de aceste aspect şi vedem, de exemplu, cum piaţa asigurărilor de viaţă a crescut cu 13% în primul trimestru din 2021. Anul acesta pregătim extinderea paletei de servicii a Aegon România. Astfel, suntem aproape gata de lansarea unui nou produs de asigurare destinat întregii familii, despre care vom da mai multe detalii în viitorul apropiat”, a mai adăugat Sînziana Maioreanu.

Aegon România este o companie de asigurări specializată pe zona produselor de asigurare de viaţă. La finalul anului trecut, asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a semnat un acord de cumpărare a grupului olandez Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în a doua jumătate a anului 2021. În luna aprilie a anului 2021, VIG a transmis că achiziţia planificată a companiilor Aegon din Europa Centrală şi de Est era blocată temporar de Ungaria.

Aaegon România a terminat anul trecut cu un volum al subscrierilor de 134,5 mil. lei, înregistrând o creştere cu 13% comparativ cu anul 2019. La nivel mondial Aegon are peste 22.300 de angajaţi şi aproximativ 34,4 milioane de clienţi în America, Europa şi Asia. Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007, prin compania de pensii private, şi în 2008 prin compania de asigurări de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO