Bănci și Asigurări

Aegon: Jumătate dintre români ar fi interesaţi să aibă o asigurare care să acopere spitalizarea, şi pentru COVID-19, cu 16% mai mult decât în 2020

Aegon: Jumătate dintre români ar fi interesaţi să...

Autor: Roxana Rosu

21.12.2021, 00:00 55

Interesul românilor pentru asigurările de viaţă care oferă despăgubire în caz de spitalizare, în ţară sau în străinătate, din accident sau boală, inclusiv pentru infectarea cu COVID-19, a crescut anul acesta, mai mult de jumătate dintre ei optând pentru un astfel de produs în următoarele trei luni, potrivit unei cercetări realizate de firma de asigurare Aegon România. Procentul este mai mare cu 16% faţă de anul 2020, când compania a realizat un studiu asemănător. De asemenea, despăgubirea pentru spitalizarea cauzată de infectarea cu COVID-19 a crescut cu aproape 10% în clasamentul motivelor care i-ar determina pe oameni să cumpere o asigurare. Cea mai mare creştere a interesului se observă în rândul femeilor, care ar încheia o astfel de poliţă în proporţie de 55%, faţă de 35% în 2020, şi al familiilor moderne: 62% în 2021 vs. 38%, în 2020. 

Familiile moderne au vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, studii medii şi superioare, venituri medii şi mari şi copii cu vârste până în 14 ani. Într-un clasament al zonelor geografice, cei mai interesaţi români de achiziţia unei asemenea asigurări provin din Moldova, în procent de 61%, urmaţi de cei din Dobrogea, 59%, şi Oltenia, 56%.

„Perioada pe care o traversăm deja de doi ani a dus la o preocupare mai mare pentru sănătate. În mod firesc, oamenii se gândesc, în număr din ce în ce mai mare, că ar fi bine să aibă o plasă de siguranţă, un sprijin financiar la nevoie care să le permită să plătească din costurile asociate internării într-un spital privat, de exemplu, sau să le suplinească veniturile mai scăzute atunci când, internaţi fiind, au concediu medical“, spune Sînziana Maioreanu, director general al Aegon România. Cercetarea s-a desfăşurat în noiembrie 2021 şi a inclus peste 1.000 de subiecţi cu vârste de peste 18 ani. Eşantionul este eterogen din punct de vedere al studiilor, venitului şi statusului relaţional. Respondenţii provin din toate zonele ţării şi locuiesc în oraşe sau în apropierea acestora. Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007, prin compania de pensii private, şi în 2008 prin compania de asigurări de viaţă. În prezent, Aegon are în România peste un milion de clienţi şi 150 de angajaţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO