Bănci și Asigurări

Adrian Stelian Comănescu, Consiliul Concurenţei: Această obligativitate de contractare a decontării directe crează premizele ca preţurile la poliţele RCA să crească. Pentru a împiedica costurile ridicate asociate şi creşterea preţurilor ne-am gândit la un tarif recomandat la ora de manoperă a reparaţiilor auto

Adrian Stelian Comănescu, Consiliul Concurenţei:...

Autor: Mircea Nica

25.03.2021, 10:16 208

Consiliul Concurenţei, la iniţiativa Ministerului Finanţelor pe zona de contractare obligatorie a decontării directe la poliţa RCA a făcut o propunere privind stabilirea unui tarif de referinţă la ora de manoperă pentru reparaţiile auto, a spus Adrian Stelian Comănescu, director la direcţia de servicii din cadrul Consiliului Concurenţei, în cadrul unei videoconferinţe.

“Această obligativitate de contractere a decontării directe crează premizele ca preţurile să crească. Noi ne gândim la modalităţile ca în final tariful de poliţă să nu fie unul schimbat, ci să rămână în aceeaşi parametri. În acelaşi timp, vorbim de costuri ridicate, care pe unele statisici arată că sunt în continuă creştere şi de aceea, o posibilitate de a controla aceste costuri ar fi o discuţie privind un tarif recomandat la ora de manopera”, a spus Adrian Stelian Comănescu.

O altă modalitatea, mai grea, în acest sens este crearea unui clearing house, care necesită o perioadă destul de lungă pentru a fi implementat.

“Mecanismul ar fi ca din acest fond, fiecare asigurător care plăteşte daunele respective să îşi tragă bani de acolo, urmând să fie completate sumele pe măsură ce trece timpul. Este o măsură greu de implementat şi trebuie gândit cu grijă pentru a fi implementat bine de la început”, a mai explicat Adrian Stelian Comănescu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO