Bănci și Asigurări

Adrian Pârvulescu, director executiv UniCredit Bank: Trecerea la euro este un avantaj pentru ţară, dar trebui făcută în momentul în care suntem pregătiţi

Adrian Pârvulescu, director executiv UniCredit Bank:...

Autor: Răzvan Botea

03.07.2019, 15:26 638

Trecerea la euro ar fi un avantaj pentru România, însă călătoria până acolo este mai importantă decât destinaţia, în contextul în care, dacă nu este pregătită, economia românească s-ar putea trezi într-o situaţie dificilă.

„În legătură cu trecerea la euro este mai importantă călătoria decât destinaţia. Cu siguranţă cred că, la nivel de ţară, va fi un mare avantaj în momentul în care vom fi în zona euro, dar pregătiţi să fim acolo”, a spus Adrian Pârvulescu, director executiv UniCredit Bank, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19.

Ce a mai spus Adrian Pârvulescu la ZF Bankers Summit 2019:

După perioada de volatilitate de la inceputul anului, în momentul actual vedem o situaţie calmă a pieţei, cu o volatilitate scăzută. Cred că este sustenabil, nu cred că vom vedea o depreciere puternică. Eu sunt îngrijorat de deficitul de cont curent.

Dacă exista o depreciere a leului, nu va fi o depreciere pronunţată. Nu vom vedea un curs peste 4,8 sau semnificativ peste 4,8.

Vedem că se incearcă ancorarea acestor indici (IRCC – n. red.) în zona de tranzacţii. Un indice este important cand ai tranzacţii reale interbancare. Cred că se va ajunge până la urmă la un indice hibrid.

În momentul în care lichiditatea va scădea, cred că vom tranzacţiona în intervalul 2,5-3%, iar pe zona lungă a curbei, ROBOR la trei şi şase luni, vom vedea dobânzi peste 3 până la sfârşitul anului. Până la sfârşitul anului mă aştept să văd dobânzi mai mari de 3% la perioade mai lungi de trei luni, iar perioada scurtă să varieze în funcţie de lichiditatea din sistem.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO