Bănci și Asigurări

​Adrian Marin, preşedinte UNSAR: Fiecare asigurător îşi face calcul câţi bani pierdere ca urmare a introducerii tarifelor maxime la RCA

​Adrian Marin, preşedinte UNSAR: Fiecare asigurător...

Autor: Anelis Baciu

21.11.2016, 10:43 477

Plafonarea tarifelor la poliţele auto obligatorii (RCA) este cel mai fiebinte punct de pe agenda companiilor locale de asigurări, fiecare companie în parte încercând în prezent să facă o evaluare a pierderilor pe care le va inregistra, a declarat Adrian Marin, preşedinte UNSAR-asociatia locală a asigurătorilor. 

„Fiecare îşi face un calcul şi încearcă să vadă câţi bani pierde şi cum poate să le diminueze. Evaluarea este însă destul de dificilă in condiţiile în care sunt cheltuieli pe care nu le-am avut in trecut odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă”. 

Este foarte greu pentru asigurători să accepte să vândă poliţe la tarife plafonate, în contextul în care în toate pieţele europene nu există un astfel de cadru, a completat Marin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO