Bănci și Asigurări

Actiunile BRD au fost luate din nou de val

30.11.2001, 00:00 14



Banca Romana de Dezvoltare au avut o sedinta buna ieri castigand 4,4%, inchizand sedinta de la 23.800 de lei/actiune. De la deschidere cotatiile au crescut continuu pana la maximul sedintei de 24.200 de lei/actiune.

Brokerii sunt de parere ca evolutia buna de ieri a fost determinata de zvonurile privind reevaluarea activelor bancii.

"Nu stiu de ce se cumpara pentru ca rezultatele nu sunt deosebite. Probabil ca investitorii si-au adus aminte de zvonul reevaluarii care umbla prin piata asta vara. Ieri au fost multi cumparatori care au tranzactionat pachete mici", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni la Prime Transaction.

Minimul de ieri a fost stabilit la 22.900 de lei/actiune.

BRD a fost cea mai cautata actiune de la categoria I a Bursei. S-au tranzactionat 108.400 de actiuni in valoare de 2,6 miliarde de lei, reprezentand 22,27% din totalul tranzactiilor de ieri de pe Bursa.

Ultima tranzactie de ieri cu actiunile Bancii Transilvania s-a incheiat la 2.900 de lei/actiune, pret egal cu cel de miercuri. Pe parcursul sedintei cotatiile au fluctuat in intervalul 2.850 - 2.950 de lei/actiune, interval neschimbat in ultima saptamana.

Brokerii spun ca in continuare actiunea se va inscrie pe un usir trend crescator dar fara salturi spectaculoase.

"Eu cred ca Banca Transilvania va inchide acest an undeva in jurul valorii de 3.200 de lei/actiune", a declarat un Octavian Dragolea, director de operatiuni la European Securities.

Valoarea celor 303.200 de actiuni tranzactionate ieri s-a ridicat la 879 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO