Bănci și Asigurări

Acţionarii UniCredit Bank au aprobat alocarea a 363,7 mil. lei din profitul din 2020 pentru majorarea capitalului şi a solvabilităţii. UniCredit Bank România susţine că a obţinut în 2020 un profit net în valoare de 403,66 milioane de lei

Conducerea UniCredit Bank, a cin­cea cea mai mare bancă de pe pia­ţa locală după active, intenţio­nea­ză să re­investească cea mai mare par­te din pro­fitul obţinut în 2020 (90%), res­pectiv 363,68 milioane de lei, pentru a ma­jora baza de capital a băn­cii şi rata de solvabilitate, pro­punerea primind recent şi aprobarea  acţionarilor.

UniCredit Bank România sus­ţine că a obţinut în 2020 un profit net în valoare de 403,66 milioane de lei, cal­culat şi prezentat în situaţiile fi­nan­ciare consolidate şi individuale întoc­mite în conformitate cu Stan­dardele Inter­naţionale de Raportare Finan­cia­ră aplicabile instituţiilor de credit.

Totodată, banca va constitui şi o rezervă în valoare de 39,98 milioane de lei aferentă profitului reinvestit în exerciţiul financiar 2020, pentru care UniCredit Bank a aplicat scutirea impozitului pe profit.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.