Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Acţionarii mai încearcă să intervină în drumul către faliment al Astra Asigurări

Adunarea Generală Ordinară a acţionarilor Astra, asigurător căruia i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare, a aprobat în şedinţa de ieri numirea lui Dan Adamescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pe o perioadă de patru ani, potrivit unui document publicat pe bursă.

Totodată, acţionarii au decis revocarea lui Ion Niţu, vicepreşedinte al Consiliului, şi numirea unui nou membru în persoana lui Gheorghe Ovidiu Călinescu.

La adunarea acţionarilor a participat Dan Adamescu, iar firmele The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider, controlate tot de Adamescu, au votat prin corespondenţă.

Asigurătorul nu are voie să mai vândă poliţe sau să instrumenteze daune, însă poate face schimbări în structura administrativă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut la sfârşitul lunii august deschiderea procedurii de faliment în cazul Astra, însă o decizie definitivă urmează să fie luată de către instanţa judecătorească.

La începutul săptămânii trecute a avut loc prima sedinţă de dezbatere a situaţiei Astra de către Tribunalul Bucureşti, însă instanţa a amânat luarea unei decizii, urmând ca pe 26 octombrie să se discute din nou falimentul asigurătorului. Tot atunci Tribunalul trebuie să numească un lichidator pentru Astra. KPMG şi Dascăl Insolvency sunt cele două firme propuse de ASF pentru acest rol.

O decizie definitivă în cazul falimentului Astra este importantă pentru urgentarea plăţilor către clienţii păgubiţi ai companiei. Fondul de Garantare din asigurări a preluat toate dosarele de daună ale Astra, însă nu poate demara plăţile în condiţiile în care falimentul nu a fost stabilit de Tribunal.

Tribunalul Bucureşti trebuie să numească un lichidator pentru Astra Asigurări. KPMG şi Dascăl Insolvency sunt cele două firme propuse de ASF pentru acest rol.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.