Bănci și Asigurări

Acţionarii Libra Internet Bank aprobă emiterea unor obligaţiuni de cel mult 40 milioane euro. Operaţiunea va fi discutată în Consiliul de Administraţie

Acţionarii Libra Internet Bank aprobă emiterea unor...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2021, 12:49 216

Libra Internet Bank vrea să emită obligaţiuni de cel mult 40 milioane euro, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, măsura fiind aprobată de acţionari în Adunarea Generală din 16 aprilie.

Detaliile legate de emisiune, inclusiv tipul de obligaţiuni, dobânda, momentul emiterii, numărul şi valoarea acestora, vor fi stabilite de către Consiliul de Administraţie al băncii.

Libra Internet Bank este o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale şi are deja listate obligaţiuni în valoare de 4,2 milioane de euro la Bursa românească.

Banca a încheiat 2020 cu un profit net de 38 mil. lei, în scădere cu 67% faţă de rezultatul net din 2019, în timp ce veniturile totale din exploatare au crescut cu 3,73% la 341 mil. lei.

La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), instituţia continuând să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare după acest criteriu din istoria Libra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO