LIVE: Acum la ZF LIVE: Cazul City Insurance, întrebări şi răspunsuri
Bănci și Asigurări

Acţionarii Libra Internet Bank aprobă emiterea unor obligaţiuni de cel mult 40 milioane euro. Operaţiunea va fi discutată în Consiliul de Administraţie

Libra Internet Bank vrea să emită obligaţiuni de cel mult 40 milioane euro, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, măsura fiind aprobată de acţionari în Adunarea Generală din 16 aprilie.

Detaliile legate de emisiune, inclusiv tipul de obligaţiuni, dobânda, momentul emiterii, numărul şi valoarea acestora, vor fi stabilite de către Consiliul de Administraţie al băncii.

Libra Internet Bank este o instituţie de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale şi are deja listate obligaţiuni în valoare de 4,2 milioane de euro la Bursa românească.

Banca a încheiat 2020 cu un profit net de 38 mil. lei, în scădere cu 67% faţă de rezultatul net din 2019, în timp ce veniturile totale din exploatare au crescut cu 3,73% la 341 mil. lei.

La finalul anului trecut, valoarea activelor băncii era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019 (6,53 miliarde lei), instituţia continuând să urce în clasamentul băncilor din România după valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, până pe poziţia a 13-a, marcând astfel cea mai bună clasare după acest criteriu din istoria Libra.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.