Bănci și Asigurări

Acţionarii Euroins România aprobă creşterea capitalului cu 120 mil. lei, în timp ce piaţa aşteaptă posibilul faliment al City Insurance. Tanja Blatnik, CEO al Euroins: Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România

Acţionarii Euroins România aprobă creşterea...

Autor: Mircea Nica

17.09.2021, 00:05 466

♦ În cadrul AGA Euroins s-a aprobat şi o strategie de recrutare a doi specialişti de top şi middle management.

Acţionarii Euroins România, al doilea cel mai mare asigurător RCA de pe piaţa locală, parte a grupului bulgăresc Eurohold, au aprobat o majo­rare de capital de 120 mil. lei (circa 24 mil. euro), dar şi o strategie pentru recrutarea unor specialişti de top şi middle management, potrivit informa­ţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei“, a declarat Tanja Blatnik, CEO al Euroins România.

Această creştere de capital vine în urma altor două majorări succesive de capital de peste 25,5 mil. euro (126 mil. lei) şi împreună cu o injecţie de capital suplimentară de 8,1 mil. euro (40 mil. lei), care urmează să fie acordată către Euroins România de compania-mamă printr-o datorie subordonată. Acest lucru ar duce la o contribuţie totală de 57,8 mil. de euro a acţionarului principal la capitalul Euroins România în decursul a mai puţin de un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO