Bănci și Asigurări

Acţionarii BRD au aprobat bugetul pentru 2016 şi i-au prelungit mandatul lui Philippe Lhotte în board. Remuneraţiile administratorilor şi ale directorilor au fost stabilite la o sumă maximă de 10,9 mil. lei brut

Philippe Lhotte, directorul general al BRD-SocGen

Philippe Lhotte, directorul general al BRD-SocGen

Autor: Claudia Medrega

15.04.2016, 00:03 2889

Acţionarii BRD-SocGen au aprobat ieri bugetul pentru 2016, care stabileşte creşterea creditării cu 8%, în principal pe segmentul corporate, şi i-au reînnoit mandatul de administrator lui Philippe Lhotte, directorul general al băncii, pentru o perioadă de patru ani începând cu data de 13 septembrie 2016.

Vine weekendul! Unde poţi călători în doi cu numai 99 de lei. Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă. Galerie FOTO

Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat şi remuneraţia individuală pentru administratorii neexecutivi pentru anul 2016 în valoare de 1.500 euro/lună (sumă brută), precum şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi remuneraţiile directorilor, în sumă maximă de 10,9 mil. lei brut.

Francezul Philippe Lhotte a preluat în toamna anului 2012 conducerea BRD-SocGen, a doua bancă din sistem. El s-a retras din poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie al BRD, rămânând doar membru, şi a păstrat funcţia de director general.

Pentru Lhotte, România a fost a doua ţară străină în care a lucrat de-a lungul carierei derulate integral în grupul SocGen, după Bulgaria, unde a fost CEO al filialei bulgare a grupului Société Générale timp de peste şapte ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO