Bănci și Asigurări

Acţionarii BCR au aprobat majorarea capitalului cu 55 mil. lei

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax, Stefan Musgociu

01.05.2011, 23:50 244

Acţionarii BCR au aprobat vineri majo­rarea capitalului cu 55,4mil. lei, la 1,085 mld. lei, prin încorporarea întregului profitnet realizat anul trecut, potrivit unor surse dinacţionariat.

În luna februarie, BCR a anunţat ac­ţio­narii că a obţinut în 2010un profit net de 100 - 105 milioane lei, dar ulterior firma deau­dit a sugerat băncii să mai constituie pro­vizioanesuplimentare, astfel încât câş­ti­gul s-a redus la 55,4 mil. lei,potrivit unor surse.

Acţionarii au aprobat vineri, cu peste 90% din voturi, toatepunctele de pe ordinea de zi propusă de conducerea BCR pentru celetrei adunări generale ale acţionarilor care au avut locvineri.

SIF Moldova a votat împotrivă la unele puncte de pe ordinea de zi.Societatea de investiţii deţine 6% din acţiunile băncii.
Majorarea capitalului social va fi realizată prin emiterea unuinumăr de 554,27 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1lei/acţiune. Acţionarii BCR au mai aprobat modi­fi­carea valoriinominale a unei acţiuni, de la 1,3 lei la 0,1 lei/acţiune şi aactului con­sti­tutiv al băncii, dar şi creşterea numărului detitluri de la 792,46 milioane la 10,3 mi­liarde de unităţi.

Profitul net al grupului BCR a scăzut în primul trimestru de 3,2ori, la 76,1 mil. lei lei (18,1 mil. euro), pe fondul menţineriiunor costuri ridicate cu provizioanele, reducerii veniturilor dindobânzi în principal din cauza OUG 50 şi creşterii cheltuielilor cupersonalul.

În ultimul trimestru al anului trecut grupul BCR a avut o pierderede 29,5 mil. lei, care a fost influenţată cu 5 mil. euro devânzarea unui portofoliu de credite negarantate de 98 mil. euro, laun preţ de 9% din valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO