Bănci și Asigurări

Acţionarii Bank Leumi România nu sunt mulţumiţi de rezultate

Autor: Alexandra Chelu

28.11.2010, 23:10 69

Acţionarii Bank Leumi România nu sunt mulţumiţi de rezultatelebăncii, deşi instituţia are o poziţie mai bună faţă de grupurileconcurente, şi speră că anul viitor va aduce o îmbunătăţire asituaţiei economice şi, deci, a băncii, a declarat Zvi Itskovitch,preşedintele CA al subsidiarei locale.

Întrebat dacă acţionarii sunt satisfăcuţi de rezultatelesubsidiarei din România, Itskovitch a răspuns: "În acest momentnu". "Anul trecut am avut o performanţă bună. Anul acesta stăm maibine comparativ cu grupurile concurente, dar, în cifre absolute, nusuntem satisfăcuţi din cauza impactului evoluţiei portofoliului decredite. Sper că direcţia economiei locale va începe să se schimbeîn 2011, pentru că ce avem în bancă este o reflecţie a situaţieieconomice. Odată ce economia îşi va reveni, iar afacerile vordeveni din nou active, cred că banca va deveni într-o situaţiefinanciară mai bună decât în prezent", a declarat Itskovitch, careocupă şi funcţia de preşedinte al diviziei în care sunt incluseoperaţiunile internaţionale şi de private banking ale grupuluiisraelian.

El a menţionat că grupul Bank Leumi îşi susţine subsidiareleprin majorarea capitalului atunci când consideră că este necesar."Oricând simţim că este nevoie să majorăm capitalul, o vom face. Înacest moment avem suficient capital în România, iar rata deadecvare a capitalului este printre cele mai bune din piaţa locală,deci nu vedem nicio problemă", a continuat Itskovitch.

El a afirmat că în momentul în care piaţa bancară îşi va reveni,grupul îşi va extinde operaţiunile, acest lucru fiind valabil şipentru România.

"Strategia noastră este ca oriunde ne aflăm şi simţim că aresens să ne extindem, ne extindem. În prezent suntem mai ezitanţi săne extindem din cauza situaţiei, dar avem capacitatea, avemdorinţa, iar când piaţa îşi va reveni cred că ne vom extindeoperaţiunile. În mod cert şi în România", a explicat preşedinteleConsiliului de Administraţie al Bank Leumi România.

El a reiterat că nişa de piaţă a Bank Leumi România nu este înmod cert retailul, ci concentrarea pe companii şi pe clienţi cuvenituri peste medie.

Preşedintele executiv al băncii, Laurenţiu Mitrache, a declaratîn luna iulie că Bank Leumi România va obţine în acest an un profit"nesemnificativ", comparativ cu câştig net de 12,7 milioane lei în2009 şi un rezultat pozitiv de 7,5 milioane de lei în 2008,potrivit standardelor internaţionale de contabilitate, IFRS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO