Bănci și Asigurări

Actionarii au venit cu bani de acasa la RAI

28.09.2005, 18:53 8

Societatea Roumanie Assurance International (RAI) si-a majorat capitalul social cu mai mult de 330.000 de euro (1,2 milioane de lei), pana la nivelul de 1,1 milioane de euro (4 milioane de lei). Majorarea a fost realizata prin aport in numerar al actionarilor.

Pana la sfarsitul acestui an, actionarii companiei vor mai opera o majorare de capital cu aceeasi suma.

"Am luat aceasta masura pentru a ne adapta cerintelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor", a declarat Daniel Tudor, presedintele RAI.

Conform normelor emise de CSA, pana la 31 decembrie 2005, societatile care practica activitatea de asigurari generale, cu exceptia asigurarilor obligatorii, sunt obligate sa-si actualizeze capitalul la 5 milioane de lei (1,4 milioane de euro). Activitatea de asigurari generale si cea de asigurari de viata vor necesita de la aceasta data, fiecare separat, un capital social de 8 milioane de lei (peste 2,2 mil. euro).

Un asigurator care va dori sa subscrie polite de asigurari generale (inclusiv obligatorii) si polite de asigurari de viata va trebui deci sa aiba pana la sfarsitul anului un capital social de minimum 16 milioane de lei (4,5 milioane de euro).

RAI, care practica asigurari generale, a inregistrat, in primul semestru al anului, un volum de prime brute subscrise in valoare de 9,02 milioane de lei (2,5 milioane de euro), in crestere cu 27,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Portofoliul RAI este dominat de asigurarile de sanatate pentru calatorii in strainatate, acestea detinand o pondere de 54,75% in totalul primelor subscrise.

Un loc important ocupa si asigurarile de mijloace de transport terestru, cu prime in valoare de 850.000 de euro (3,1 milioane de lei), adica 34,4% din totalul portofoliului.

Profitul net inregistrat de companie in primele sase luni ale acestui an se ridica la circa 77.000 de euro (285.100 de lei). angela.placinta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO