Bănci și Asigurări

5 tendinţe 2021 în asigurări: Consolidarea şi digitalizarea pieţei asigurărilor vor continua, iar asigurările de garanţii şi de sănătate vor creşte

♦ Piaţa asigurărilor, ca şi alte industrii, a avut parte de un an atipic în 2020, în care accentul a fost pus pe strategiile asigurătorilor de a-şi gestiona businessul şi de a-şi digitaliza procesele astfel încât să se adapteze unui nou normal impus de pandemia de coronavirus ♦ Gradul ridicat al concentrării pe anumite segmente de asigurare, precum RCA şi asigurări de viaţă, va reprezenta şi în anul 2021 o problemă. ♦ În timp ce unii asigurători îşi reechilibreză portofoliile, alţii captează şi mai mult din piaţă, ceea ce ar putea duce la o concentrare şi mai mare în asigurări ♦ Businessurile vor continua migrarea către online, iar creativitatea va sta la baza multor produse noi care vor începe să se contureze anul viitor.


Piaţa asigurărilor s-ar putea consolida şi în 2021, în urma unor noi tranzacţii

Pe măsură ce strategiile businessurilor s-au schim­bat în contextul crizei coronavirusului, des­chi­de­rea către noi posibilităţi a în­ce­put să se con­tureze în mintea companiilor, ceea ce ar putea să continue şi în anul 2021. Am putea să vedem noi tran­zacţii de fuziuni şi achiziţii şi continuarea con­solidării pieţei locale a asigurărilor.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.