Bănci și Asigurări

Doar 2% din asiguraţii RCA au clauză de decontare directă. ASF vrea obligativitate pentru această clauză. Unele organizaţii avertizează că iniţiativa trebuie completată cu măsuri stricte pentru a se evita transferarea riscurilor financiare către companiile de asigurări bune platnice

Doar 2% din asiguraţii RCA au clauză de decontare...

Autor: Mircea Nica

22.01.2021, 17:30 127

♦ Decontarea directă obligatorie poate schimba comportamentul consumatorilor, care vor fi direct interesaţi să aleagă serviciile asigurătorilor care plătesc la timp despăgubirile ♦ Decontarea directă obligatorie poate scădea preţul RCA, însă doar pentru circa 2,1% dintre asiguraţii RCA, care au deja clauza activă pe poliţe.

Iniţiativa Autorităţii de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF), prin care clauza de decontare di­rec­tă la poliţele RCA ar urma să devină obli­ga­torie, ar trebui completată cu măsuri stricte pen­tru decontarea între companii pentru a nu se trans­fera riscurile financiare către companiile de asi­gurări bune platnice care astfel ar pu­tea fi puse în dificulate în procesul de recu­perare a despăgubirilor de la alţi asigurători.

Achiziţia poliţelor RCA cu decon­ta­re directă, permisă opţional în Româ­nia din 2017, le permite şoferilor pă­gu­biţi să solicite plata despăgubirii pro­priu­lui asigurător RCA şi nu asigu­ră­torului şoferului care a provocat dauna. Asigu­ră­torul care a plătit dauna îşi recuperează apoi pre­ju­diciul de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO