Bănci și Asigurări

15 bănci primesc fonduri suplimentare pentru Prima casă, dar creditele au fost deja „date“

15 bănci primesc fonduri suplimentare pentru Prima...

Autor: Anelis Baciu

10.10.2016, 00:00 9767

Un număr de 15 bănci - respectiv Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen şi Unicredit - vor primi astăzi noi fonduri pentru acordarea de împrumuturi ipotecare prin programul guvernamental Prima casă. 

Guvernul a suplimentat cu 500 mil. lei plafonul pentru Prima casă, ceea ce înseamnă că băncile româneşti vor putea da credite ipotecare în valoare de 1 mld. lei. În condiţiile în care un credit ipotecar Prima casă ajunge în medie la 50.000 de euro, circa 4.500 de români vor beneficia de suplimentarea fondurilor.

Potrivit Ministerului de Finanţe, fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul programului, aflate în diverse stadii de aprobare şi preaprobare în cadrul băncilor. Aproximativ 200.000 de români şi-au luat locuinţe prin programul Prima casă din 2009 şi până în iulie 2016, valoarea totală a garanţiilor acordate de stat cumulând 16,7 mld. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO