(auxiliar)

SUA a semnat cel mai mare contract de vânzare de arme de anul acesta cu o ţară de 250.000 cetăţeni

SUA a semnat cel mai mare contract de vânzare de arme de...

Autor: Alexandru Nanu

15.07.2014, 13:32 13890

Qatar-ul va cumpăra baterii de rachete Patriot şi elicoptere de atac Apache din Statele Unite ale Americii, în valoare de 11 miliarde dolari, potrivit AFP. Aceasta este cea mai mare vânzare de arme din 2014, realizată de SUA, către o ţară cu 250.000 de cetăţeni, scrie Business Insider.

Cu această achiziţie, Qatar-ul ar putea face trecerea de la o putere nesemnificativă către o putere militară.

Qatar-ul nu a reuşit nici măcar prin măsurile politice să se izoleze de haosul creat în regiune, care a avut impact negativ puternic.

Monarhia din Qatar mai are încă un alt suport pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor: ţara are pe teritoriul său baza aeriană Al Udeid Air Base, una dintre cele mai importante centre militare americane din Orientul Mijlociu.


Această achiziţie este un semn că ambiţiile Qatar-ului nu s-au redus , în ciuda încercării sale nereuşite de a opri protestele de primăvară din regiune. Achiziţiile sunt, de asemenea, un semn al relaţilor bune pe care le are Qatar-ul cu SUA, concretizat în preţul mic plătit pentru rachete.

Pe lângă cei 250.000 de cetăţeni, în Qatar mai locuiesc 1,5 milioane de expaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO