(auxiliar)

Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu anul trecut

Autor: Petru Mazilu

30.10.2020, 12:35 28

Studiul a evidenţiat faptul că numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Totuşi, numărul atacurilor înregistrate în 2020 este în scădere. În trimestrul al treilea sunt cu 73% mai puţine atacuri decât în trimestrul al doilea.

Restricţiile cauzate de pandemie au sporit dependenţa utilizatorilor de serviciile online, astfel încât în primele două trimestre ale anului a existat o creştere a atacurilor. Cel mai mare număr de atacuri dintr-o singură zi a totalizat 323 şi a fost înregistrat pe 2 iulie.

Atacurie vizează în special companiile care utilizează din ce în ce mai des munca la distanţă.

„Multe companii nu erau pregătite pentru lucrul de la distanţă sau nu considerau că activele lor web sunt de importanţă critică. De exemplu, am primit mai multe solicitări de la organizaţii, cum ar fi cele producătoarei de măşti, care au fost victime ale atacurilor DDoS", a explicat Alexey Kiselev, din echipa Kaspersky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO