Caută doar în titlu
(auxiliar)

România a absorbit din 2007 prin programul PNDR, peste 4 miliarde de euro, plătiţi către beneficiari

"România are în perioada 2007-2013 un pachet financiar de 13,5 miliarde de euro, dintre care 8,5 miliarde prin PNDR şi 5 miliarde de euro plăţi directe. Pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală gradul de absorbţie este deja de 50%. Este un grad de absorbţie destul de ridicat, dacă ne raportăm la celelalte programe. Dar dacă ne uităm la gradul de absorbţie pe dezvoltare rurală al celorlalte ţări din UE mai avem foarte mult de lucru", a spus Constantin.

El a adăugat că dacă pentru dezvoltare rurală 50% înseamnă peste 4 miliarde euro, plătiţi către fermieri şi rambursaţi de Comisia Europeană, pe zona de plăţi directe, din 2007 şi până în prezent, 3,6 miliarde de euro sunt deja sunt viraţi către agricultori.

În 2012 au fost plătite către fermieri, prin APIA, aproximativ 600 de milioane de euro.

Constantin a mai spus că menţine obiectivele predecesorilor săi în ministerul Agriculturii, adică 2,5 miliarde de euro fonduri pentru agricultură care vor fi atraşi în acest an. Din această sumă, 1,4 miliarde de euro vor fi atraşi pe dezvoltare rurală, iar restul de 1,1 miliarde de euro sunt destinaţi plăţilor directe.

Poriectele finanţate în cadrul PNDR vizează: instalarea tinerilor fermieri, modernizarea exploataţiilor agricole, îmbunătăţirea valorii economice a pădurii, creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, îmbunatăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, lucrări de construcţii, refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor, sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă, sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă, modernizarea exploataţiilor agricole, înfiinţarea grupurilor de producători, prima împădurire a terenurilor agricole, sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi, încurajarea activităţilor turistice, renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.