Caută doar în titlu
(auxiliar)

Peste o treime dintre fermieri spun că produsele bancare pentru agricultură sunt greu accesibile

Totodată, o treime dintre respondenţii au spus că finanţările acordate de bănci sunt prea scumpe, iar 12% le consideră insuficiente, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Sorin Mititelu, directorul managementului segmentelor retail din cadrul BCR.

Printre motivele pentru care produsele bancare pentru agricultură sunt considerate greu accesibile se numără documentaţia solicitată (59,5%), garanţiile solicitate (50%), timpul mare de răspuns şi costurile pre mari (fiecare 33,3%).

Circa 61% dintre microfermieri apreciază că adaptarea tehnologiilor la condiţiile climatice reprezintă principala prioritate pentru dezvoltarea afacerii, urmând în topul priorităţilor extinderea suprafeţei cultivate (52,14%), obţinerea de fonduri sau subvenţii de finanţare (41,8%) şi asigurarea afacerii de o firmă specializată (21,3%).

Peste jumătate dintre respondenţi au ca problemă principală în această perioadă scăderea producţiei, iar lipsa de implicare a autorităţilor nemulţumeşte o treime dintre participanţii la studiu.

Aceştia se mai confruntă cu lipsa lichidităţilor (27,8%) şi lipsa pieţei de desfacere (14,7%).

Aproximativ 65% dintre microfirmele agricole îşi vor susţine afacerea în următorul an din fonduri proprii.

Totodată, o treme din fermierii chestionaţi intenţionează să atragă o finanţare bancară până la încasarea subvenţiei de la APIA.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.