(auxiliar)

Liudmila Climoc, CEO al Orange România, într-un interviu pentru ZF: 2020 a fost ca o călătorie într-un roller-coaster. Cea mai importantă decizie a fost cea a grupului de a cumpăra fostul Romtelecom, de a aduce capital suplimentar în România

Liudmila Climoc, CEO al Orange România, într-un...

Autor: Adrian Seceleanu

01.03.2021, 00:08 862

♦ Liudmila Climoc, al cărei mandat de CEO la vârful Orange România a fost prelungit pentru încă doi ani, spune că operatorul e gata să investească în dezvoltarea tehnologiei 5G pe scară largă, dar efortul ar trebui susţinut de stat şi cu fonduri europene, reguli mai simple şi un cadru clar de reglementare pentru licitaţie.

Anul 2020, în care calculele întregului mediu de business au fost date peste cap de izbucnirea pandemiei de COVID-19, a fost unul plin de pro­vocări şi pentru Orange - liderul pieţei locale de telecom, însă una peste alta compania a reuşit să se adapteze şi să-şi atingă obiectivele.

„Dacă vorbim despre 2020 aş spune că a fost ca o călătorie într-un roller-coaster“, a de­cla­rat, într-un interviu pentru ZF, Liudmila Climoc, care conduce din mai 2016 afacerile li­de­rul pieţei locale de telecom după venituri, pro­fit net şi număr total de clienţi. Cel mai im­portant lucru a fost că reţeaua a făcut faţă vâr­fului de cerere, dar şi că extinderea reţelei fixe şi mobile nu s-a oprit, la fel cum nici planurile de lansare a unor oferte comerciale noi - pre­cum noul abonament complet digital Yoxo - nu au fost oprite în ciuda noului context.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO