Business Internaţional

Fondatorul companiei McAfee, căutat pentru crimă în Belize

Fondatorul companiei McAfee, căutat pentru crimă în Belize

Autor: Iuliana Enache

13.11.2012, 10:29 2470

Poliţia a intervenit duminică seara la reşedinţa lui McAfee la Ambergris Caye, o insulă în largul Belize din Caraibe, pentru a-l interoga în legătură cu uciderea vecinului său, americanul Gregory Faull, dar suspectul rămâne de negăsit, a declarat şeful brigăzii de combatere a crimei organizate, Marco Vidal.

Poliţistul a declarat presei că McAfee, în vârstă de 67 de ani, este căutat pentru "omucidere".

Dar fostul director al companiei producătoare de antivirus McAfee a declarat pentru revista americană Wired că se ascunde pe proprietatea sa, îngropat în nisip, cu o cutie de carton pe cap pentru a putea respira.

"Este foarte inconfortabil", a declarat el. "Dar m-ar ucide dacă m-ar găsi".

Întrebat în legătură cu focurile de armă care i-au provocat moartea lui Gregory Faull, McAfee a declarat că nu ştie nimic decât că s-a tras asupra vecinului său. El a adăugat chiar că este îngrijorat deoarece ucigaşii lui Faull îl caută pe el.

"Sub niciun pretext nu voi vorbi de bună voie cu poliţia din această ţară", a afirmat el.

"Puteţi spune că sunt paranoic în această privinţă, dar vor să mă ucidă, este sigur. Încearcă să mă găsească de mai multe luni. Vor să mă reducă la tăcere. Eu nu sunt prea iubit de premier", a adăugat el.

Poliţiştii din Belize au percheziţionat reşedinţa lui McAfee în urmă cu câteva luni în căutare de arme şi droguri şi l-au plasat în arest preventiv timp de câteva ore.

În perioada respectivă, McAfee a afirmat că a fost arestat deoarece refuza să facă o donaţie către un politician local.

Originar din Florida, Gregory Faull, în vârstă de 52 de ani, a fost găsit împuşcat mortal duminică dimineaţă la domiciliul său de către un angajat.

Potrivit poliţiei, nu erau urme de intrare prin efracţie în locuinţă şi singurele obiecte dispărute erau laptopul şi telefonul mobil ale acestuia.

Locuitorii insulei, cunoscute pentru scufundări, pescuit tropical şi comunitatea de expatriaţi americani, au declarat pentru site-ul de Internet Gizmodo că Faull şi McAfee au avut recent o dispută.

Potrivit Gizmodo, McAfee are un comportament din ce în ce mai bizar şi nu se mai integrează în comunitatea de expatriaţi. El ar consuma, de asemenea, droguri psihoactive.

McAfee locuieşte în Belize de patru ani. El a vândut compania cu milioane de dolari la începutul anilor '90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO