(auxiliar)

FLOWX.AI, un start-up pornit de Ioan Iacob, Şerban Chiricescu şi Radu Căutiş, strânge 8,5 mil. $, una dintre cele mai mari runde chiar şi pentru Europa

FLOWX.AI, un start-up pornit de Ioan Iacob, Şerban...

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2021, 00:07 242

Cea mai mare parte din bani vine din Ungaria, de la PortfoLion (parte a grupului OTP) şi Day One Capital.

Maghiarii de la PortfoLion (parte a grupului OTP) şi Day One Capital, alături de investitori atraşi printr-o campanie privată derulată pe platforma locală SeedBlink, au pariat 8,5 milioane de dolari pe un proiect rupt din compania locală de consultanţă în IT Qualitance – respectiv pe FLOWX.AI, care promite să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor în general chiar dacă acestea au infrastructuri vechi de IT, care de regulă reprezintă un impediment în adopţia noilor tehnologii.

„Runda, una dintre cele mai mari de acest tip din acest an în Europa, a fost condusă de PortfoLion. Alţi investitori instituţionali sunt Day One Capital şi SeedBlink. Compania va folosi investiţia pentru a se extinde pe pieţele din Europa şi SUA şi pentru a recruta peste 20 de angajaţi până la sfârşitului primului trimestru din 2022 astfel încât să facă faţă cererii din partea băncilor şi a altor companii din industria financiară din întreaga lume“, a anunţat start-up-ul. FLOWX.AI numără deja printre clienţi Banca Transilvania, Asirom (Vienna Insurance Group) şi OMV-Petrom.

FLOWX.AI a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2020 de către Ioan Iacob - CEO, Şerban Chiricescu - CTO şi Radu Căutiş, iar în 2021 a început să îşi desfăşoare operaţiunile. Proiectul s-a rupt din compania de consultanţă de IT Qualitance, unde au lucrat anterior cei trei fondatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO