(auxiliar)

Advent a ieşit în pierdere de la Ceramica Iaşi şi predă compania unui fond de investiţii asiatic

Advent a ieşit în pierdere de la Ceramica Iaşi şi...

Autor: Andreea Neferu

16.07.2014, 00:08 785

Noul acţionar al producătorului de cărămizi Ceramica Iaşi, fondul de investiţii Asia Debt Management Capital (ADM Capital) din Hong Kong, vrea să dezvolte compania într-un lider regional, având în vedere că are deja un business similar în Turcia.

Fondul de investiţii Asia Debt Management Capital (ADM Capital) din Hong Kong a cumpărat 85% din Ceramica de la fondul american Advent şi se află la prima investiţie pe plan local. Asiaticii, care mai au birouri în Londra, Kiev, Istanbul, Almaty (Kazahstan), Mumbai, Beijing şi Hong Kong, au în prezent în gestiune un portofoliu de 1,4 miliarde de dolari. ADM Capital este primul fond de investiţii originar din Asia care intră în România.

„Această investiţie marchează intrarea ADM Capital pe piaţa din România şi, bazându-ne pe experienţa acumulată prin cele două investiţii anterioare în industria construcţiilor şi a cărămizilor din Turcia, considerăm că ADM Capial poate crea sinergii substanţiale şi poate ajuta Ceramica să devină un lider regional“, spune Florian Huth, partener al ADM Capital şi director pentru zona Europa Centrală şi de Est şi CIS (ţări ex-sovietice) în cadrul fondului asiatic.

Advent a cumpărat în 2007 pachetul majoritar al Ceramica Iaşi de 70% din acţiuni de la salariaţi pentru 35 mil. euro. În 2008, fondul a mai adus circa 10 mil. euro la capitalul companiei şi şi-a majorat participaţia la 85%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO