Autostrazi

Ministrul Transporturilor promite să apese pedala de acceleraţie pentru proiectele de infrastructură, după protestele oamenilor de afaceri: Înţeleg problema, trebuie să accelerăm

Ministrul Transporturilor promite să apese pedala de...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

06.03.2019, 16:08 291

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, miercuri, că a înţeles clar mesajul protestului de 15 minute pentru autostrăzi, promiţând că în acest mandat va fi o prezenţă mai activă pe şantiere, astfel încât să fie concretizate cât mai multe lucrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, miercuri, de presă, la Câmpia Turzii, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, cum comentează protestul „15 minute”, Răzvan Cuc a declarat că a discutat cu şeful CNAIR, cu secretarii de stat din Ministerul Transporturilor şi cu colegii din alte ministere pentru deblocarea problemelor administrative, în obţinerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern privind exproprierile.

”Eu am înţeles mesajul foarte clar şi cred că toţi românii au înţeles mesajul. Tocmai de asta o să vedeţi că în acest mandat voi fi o prezenţă foarte activă pe şantiere şi când va fi vorba de implementarea proiectelor. Am discutat cu domnul Neaga şi cu secretarii de stat din minister şi cu colegii din alte ministere să ne ajute în deblocarea problemelor administrative, în obţinerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern pentru exproprieri. Înţeleg problema, sunt în asentimentul tuturor că trebuie să accelerăm. Dacă în primul mandat al meu am lansat proiecte de 3 miliarde de euro, în acest mandat îmi doresc să avem poate şi mai multe proiecte lansate dar, în acelaşi timp să avem concretizaţi cât mai mulţi kilometri de autostradă, vorbesc stadiul fizic implementat”, a spus Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi şeful CNAIR, Narcis Neaga, au vizitat, miercuri, lucrările la loturile din Autostrada Transilvania Iernut – Cheţani şi Cheţani - Câmpia Turzii.

Cuc a apreciat că stadiul fizic al lucrărilor este ”acceptabil”.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mandachi îi provoacă pe Ion Ţiriac, Gigi Becali şi Viorel Cataramă.

Cataramă a acceptat provoarea şi, la rândul său, a lansat noi provocări, către alţi oameni de afaceri care să participe la protestul de 15 minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO