Autostrazi

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva are şanse să supravieţuiască: Ministerul Transporturilor a reziliat o parte a contractului

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva are şanse să...

Autor: Anca Olteanu

10.08.2017, 18:53 749

În urma inspecţiilor inopinate pe şantierele autostrăzilor Lugoj – Deva şi Sebeş – Turda, realizate de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi de directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, în perioada 9-10 august au fost constatate mai multe nereguli, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„În urma constatării mai multor nereguli sesizate la faţa locului, s-a decis rezilierea parţială a contractului pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, dar şi penalizarea antreprenorilor care nu au respectat termenele şi calitatea lucrărilor”, se menţionează în comunicat.

Consultanţii au primit penalităţi pe Loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, pentru că nu au supravegheat corespunzător lucrările, precizează CNAIR.

„În vizitele anterioare pe aceste şantiere, dar şi în discuţiile de la Ministerul Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc le-a atras atenţia constructorilor şi consultanţilor că riscă sancţiuni care pot merge până la rezilierea contractelor, în cazul în care nu respectă termenele de execuţie şi calitatea lucrărilor”, se mai arată în comunicat.

În iulie, terasamentul autostrăzii Lugoj - Deva s-a prăbuşit în zona localităţii hunedorene Holdea, pe o lungime de 70 de metri şi pe o lăţime de 11 metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO