Auto

Zeci de taximetrişti din Timişoara, protest spontan după controale ale Poliţiei: Este un abuz!

Zeci de taximetrişti din Timişoara, protest spontan...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

06.02.2018, 12:11 50

Taximetriştii de la mai multe firme din Timişoara s-au adunat, marţi, în parcarea din Piaţa Consiliului Europei, într-un protest spontan. Aceştia au aflat de la mai mulţi colegi că Poliţia Rutieră efectuează controale mixte împreună cu inspectori RAR, iar unii taximetrişti au fost luaţi din staţii şi aduşi în parcarea din Piaţa Consiliul Europei pentru a fi verificaţi.

“Poliţiştii au dat mai multe amenzi pentru neregulile care au fost găsite. Colegii au fost luaţi din staţiile de taxi şi adunaţi aici, la Consiliul Europei, nu ştiu de ce. I-au controlat de acte, iar pentru nereguli, au dat amenzi: parbrize crăpate, asigurări expirate. Atât timp cât ne-au luat din staţiile de taxi şi ne-au adus aici, considerăm că este un abuz. Ne plimbă prin oraş că aşa au avut ei chef? Au fost controlaţi taximetrişti de la mai multe firme”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Silviu Moreanu, taximetrist.

De asemenea, un alt taximetrist a precizat că “am venit noi să vedem ce se întâmplă cu colegii noştri, îi opresc abuziv în stradă. Pentru ce au făcut asta? Este un abuz pe faţă, sunt repercursiunile în urma scandalului cu şoferii de la Uber. Sunt de şapte ani taximetrist, dar n-am mai văzut aşa ceva”.

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au transmis că astfel de controale au loc periodic.

“Poliţiştii împreună cu reprezentanţii ai RAR au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Timişoara pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi. Astfel de acţiuni sunt normale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ancuţa Morariu.

Taximetriştii de la compania Tudo din Timişoara intenţionează să se adune marţi, la ora 17.00, în parcarea unui club din oraş, pentru a stabili dacă vor protesta faţă de acţiunea de control.

Mai multe persoane au fost audiate de poliţiştii din Timişoara, la sfârşitul lunii ianuarie, în urma unui scandal izbucnit între mai mulţi taximetrişti şi câţiva şoferi de la Uber, care s-au bătut şi s-au urmărit în trafic, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor şi a mascaţilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în urma scandalului dintre taximetrişti şi şoferii de la Uber, au fost audiate 15 persoane, iar 45 au fost amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. De asemenea, au fost depuse trei plângeri de către persoanele agresate, fiind deschise dosare penale pentru tulburarea liniştii publice, loviri şi alte violenţe.

A doua zi după scandal, aproximativ 100 de taximetrişti au ieşit pe străzile Timişoarei, într-un protest spontan, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de acest mod de transport persoane, care le ia din clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO