Auto

Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru funcţionarea ca platformă digitală în România

Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani pentru...

Autor: Roxana Rosu

16.01.2020, 10:10 280

Aplicaţia de ride-hailing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru funcţionarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ, în contextul prevederilor Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activităţile de ride-hailing în România.

„Prin obţinerea avizului tehnic pentru ride-hailing, Yango a demonstrat încă o dată angajamentul faţă de piaţa din România şi planurile sale ferme de a îşi continua extinderea aici. De asemenea, încurajăm şi sprijinim eforturile partenerilor noştri şi ale şoferilor lor de a respecta prevederile Ordonanţei de Urgenţă, inclusiv obţinerea autorizaţiei pentru transport alternativ până la data de 1 februarie, termenul limită pentru autorizare, pentru a-şi putea desfăşura activitatea fără niciun impediment, în condiţiile impuse de lege”, declară Andrei Voicu, Regional Manager al Yango în România.

Ordonanţa de Urgenţă care reglementează serviciile de ride-sharing a fost adoptată pe 25 iunie 2019 şi intră în vigoare pe 1 februarie 2020. Potrivit OUG, pentru serviciile digitale de ridesharing maşinile acceptate pot avea o vechime de până la 15 ani. De asemenea, este acceptată şi achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fără a fi verificată metrologic – ceea ce nu este valabil pentru taxiuri.

Ordonanţa prevede că Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va emite avizul tehnic pentru platforma digitală în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete.

Pentru a încuraja şi susţine procesul de autorizare, Yango anunţă că va oferi o serie de bonusuri şoferilor partenerilor săi care vor fi în deplină conformitate până la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piaţa din România în iunie 2019 şi, în prezent, pune la dispoziţia utilizatorilor săi patru categorii de servicii: Econom - care oferă călătorii la preţuri începând de la 5 lei, Confort - călătorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium - curse cu maşini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei şi Taxi - comenzi operate de companii de taxi partenere.   

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de către MLU Europe B.V.. Începând cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de către Yandex.Go S.R.L., companie membră a grupului Yandex.

În prezent, Yango (serviciu care funcţionează şi sub numele de Yandex.Taxi în unele ţări) operează în 17 ţări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel. Aplicaţia poate descărcată gratuită din App Store sau Google Play.

Serviciul Yango/Yandex are peste 700.000 de şoferi conectaţi activ în fiecare lună.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO