Auto

VW: Industria auto germană nu mai are nevoie de suplimentarea stimulentelor

Herbert Diess, director executiv al Volkswagen

Herbert Diess, director executiv al Volkswagen

Autor: Bogdan Cojocaru

28.10.2020, 00:00 87

Herbert Diess, director executiv al Volkswagen, a renunţat la încercările de a obţine mai multe stimulente pentru industria auto după ce liderul mondial al sectorului s-a bucurat de o recuperare mai puternică decât se aştepta a vânzărilor din Europa de Vest şi China.

„Dacă nu ne vom confrunta cu un al doilea blocaj sau cu o altă criză economică, aş spune că nu mai este nevoie de un alt stimulent pentru achiziţiile de maşini“, a declarat Diess pentru Financial Times.

La începutul pandemiei el a făcut lobby pentru suplimentarea subvenţiilor la achiziţia de maşini în Germania.

Deşi piaţa auto din UE s-a contractat cu aproape 30% în acest an, vânzările VW în Europa de Vest au crescut cu peste 10% în septembrie, când compania a livrat peste 300.000 de vehicule în regiune.

Vânzările VW în China, cea mai mare piaţă a sa, au crescut cu aproape 1% în septembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

La adunarea generală anuală de la sfârşitul lunii septembrie, VW a prognozat că avansul comenzilor ar ajuta grupul să înregistreze profit în 2020. Compania urmează să îşi anunţe joi rezultatele trimestriale.

„Au existat o mulţime de stimulente pentru maşinile electrice şi hibrizii plug-in în Germania şi în toată Europa şi au funcţionat“, a recunoscut Diess.

Verdictul din partea acestuia a venit după ce Ola Kallenius, şeful executiv al rivalului Daimler, a respins, de asemenea, necesitatea stimulării suplimentare, chiar dacă o mare parte din Europa se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor de coronavirus.

Profiturile nete ale Daimler au crescut cu aproape 20% în al treilea trimestru, la aproape 2,2 miliarde de euro, în condiţiile în care vânzările Mercedes-Benz în China au urcat cu peste 23% - o evoluţie pe care Kallenius a descris-o ca fiind „aproape prea bună pentru fii adevărată“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO