Auto

VIDEO. Primăria Capitalei face paşi timizi pentru combaterea aerului poluat: PMB anunţă că a montat şapte staţii de încărcare electrică

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

14.12.2018, 15:58 110

Primăria Capitalei a inaugurat, vineri, 7 staţii de încărcare a maşinilor electrice, în mai multe locuri din oraş, patru dintre acestea fiind amplasate în parcarea de lângă Palatul Copiilor. Costul pentru o încărcare completă a unei maşini este de aproximativ 30 de lei.

„Înregistrăm azi o premieră, chiar dacă este una timidă, este una importantă, pentru aplicarea atât a Planului de Mobilitate Urbană din Capitală, cât şi a Planului Integrat de Calitate a Aerului, şi inaugurăm şapte staţii de încărcare a maşinilor elecrice, în trei parcări de pe raza sectorului 4. Timp de doi ani, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica, va amplasa 300 de astfel de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, programul valorând în total 15 milioane de euro”, a declarat, vineri, primarul general, Gabriela Firea, care a aprticipat la inaugurarea staţiilor de la Palatul Copiilor.

Potrivit edilului, în Bucureşti sunt doar 900 de maşini electrice.

„Până la jumătatea anului viitor vom mai monta încă 40 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice, în câteva punce ale Capitalei, şi mă refer la Piaţa Victoriei, la Piaţa Universităţii, la Obor, La Alba Iulia, la Ateneu, la Operă. În România nu sunt foarte multe, din păcate, maşini electrice, în jur de 1600, dintre care 900 sunt în Capitală, dar cred că acest început, timid, trebuie să fie unul simbolic şi trebuie să fie de durată pentru că este o necesitate (...) Treptat, trebuie să renunţăm la toate tipurile de autovehicule care sunt poluante”, a mai declarat Gabriela Firea.

Cele şapte staţii au fost deschise în următoarele zone: 4 staţii în parcarea din Str. Pridvorului, intersecţie cu Str. Secerei, 2 staţii în parcarea din str. Izvorul Rece si o staţie în parcarea din str. Racoviţă (lângă depoul Societăţii de Transport Bucureşti).

Potrivit reprezentanţilor PMB, o încărcare durează, la o staţie cu încarcare rapidă, între 40 de minute şi 2 ore, în funcţie de maşină, iar la staţia normală, între trei şi 6 ore. Costul pentru o încărcare completă este de 30 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO