Auto

VIDEO - Ministrul Mediului: Avem disponibile 100 mil. lei pentru returnarea banilor celor care au achitat taxa auto mai mare. De unde trebuie să cereţi înapoierea banilor

Autor: Pro TV

18.12.2011, 12:33 853

Laszlo Borbely a declarat în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV, că este conştient că noua taxă auto nemulţumeşte foarte mulţi cetăţeni, dar că ei trebuie să înţeleagă că banii contribuie la casarea unor maşini mai vechi.

Săptămâna aceasta a trecut de Parlament noua versiune a taxei de poluare pentru autoturisme.

Intrebat dacă este o versiune nouă a unor taxe vechi care îl mulţumeşte, ministrul Mediului a răspuns:
"Da, de aceea am propus-o. Sunt câteva componente importante pentru cetăţeni, şi anume: vom reduce cu 25% această taxa. Ce înseamnă asta? Cei care au plătit din 2008 o taxă mai mare pentru varianta redusă vor putea să ceară prin direcţiile fiscale judeţene diferenţa."

Potrivit lui Borbely, suma disponibilă pe care Ministerul Mediului o are la dispoziţie spre returnarea banilor celor care au achitat începand cu 2008 o taxă mai mare de mediu "se apropie de circa 100 milioane de lei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO