LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cât loc de dezvoltare mai există pe piaţa cafenelelor din România. O discuţie cu Radu Savopol, cofondator 5 to Go.
Auto

Vestea primită de şoferii care au fost amendaţi pentru lipsa rovinietei. Măsura intră în vigoare din toamnă

Începând cu luna septembrie 2018 amenda pentru LIPSA ROVINIETEI se va prescrie în PATRU LUNI, faţă de ŞASE LUNI, cât este termenul în prezent.

Legea nr. 60/2018 a fost publicată în Monitorul Oficial şi intră în vigoare la data de 1 septembrie 2018. Conducătorii auto care sunt amendaţi pentru lipsa rovinietei vor trebui să primească în cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Şoferul nu va mai putea fi amendat pentru lipsa rovinietei în intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare, întrucât nu se pot încheia alte procese verbale de constarea a contravenţiei pentru lipsa rovinietei pentru acelaşi vehicul.

Totodată, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de patru luni de la data săvârşirii faptei (în prezent şase luni).

În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei şi până la data comunicării procesului-verbal nu se mai poate aplica altă sancţiune. CNAIR va asigura accesul utilizatorilor la BAZA DE DATE pentru verificarea existenţei şi valabilităţii rovinietei şi peajului (înregistrarea în format electronic a tarifului de trecere).

Cele mai multe neclarităţi erau legate până acum de transmiterea procesului verbal de constatare în timp corespunzător.

Legea nr. 60/2018 pentru modificarea şi completarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.