Caută doar în titlu
Auto

O veste bună din partea Metrorex: Contractul de finanţare pentru legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni a fost semnat. Valoarea totală a contractului depăşeşte 6,3 miliarde de lei

Contractul de finanţare pentru legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, care va avea un traseu de 14,2 kilometri şi va cuprinde 12 staţii, a fost semnat, anunţă Metrorex.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Metrorex au semnat contractul de finanţare „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1Mai – Otopeni), conform Metrorex.

Va fi asigurată legătura reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii.

Obiectivul contractului de finanţare îl reprezintă acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM pentru implementarea proiectului, în confomitate cu legislaţia europeană şi naţională aplicabile acestuia.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 6.333.594.004,58 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 2.776.820.282. Finanţarea nerambursabilă este de 2.360.297.239,70 lei, fiind acordată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoare echivalentă cu 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Perioada de implementare a proiectului se termină în 15 noiembrie 2026.

Obiectivele specifice ce vor fi atinse sunt facilitarea legăturii dintre municipiul Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, dar şi extinderea reţelei existente de metrou prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 14,2 km şi un număr de 12 staţii şi îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce eficientizează durata de deplasare pe coridorul deservit.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.