Auto

Vânzările păstrează cadenţa la peste 10%, producţia revine pe plus susţinută de Dacia şi Ford

Producţia auto din acest an va creşte din nou, în condiţiile în care Dacia vine cu noi versiuni şi poate chiar noi modele.

Producţia auto din acest an va creşte din nou, în condiţiile în care Dacia vine cu noi versiuni şi poate chiar noi modele.

Autor: Bogdan Alecu

04.01.2016, 00:06 582

Anul 2016 se doreşte a fi anul în care piaţa auto să menţină ritmul ascendent pe care a intrat în 2014, după şase ani consecutivi în care peste 80% din volume s-au evaporat. Pe de altă parte, în timp ce vânzările se anunţă a fi mai mari, producţia de maşini ar putea reveni pe plus pe măsură ce Dacia vine cu noi versiuni cu transmisie pilotată pentru Sandero şi Logan şi poate chiar o restilizare pe final de an pentru cele două modele. La Craiova Ford va anunţa cel de-al doilea model care va fi asamblat în România, în timp ce monovolumul mic B-Max produs în prezent în Bănie ar putea beneficia de un facelift şi de o actualizare a sistemelor de siguranţă şi multimedia care să-l aducă la nivelul celorlalte modele din gamă.

- Vânzările de maşini ar trebui să crească, potrivit jucătorilor din piaţă,  cu mai bine de 10%, spre 130.000 de autoturisme noi, după ce anul trecut a urcat cu circa 15%, spre 115.000 de maşini noi vândute. La revenire va contribui şi în acest an programul Rabla, în noua sa formă ce urmează a fi anunţată de Ministerul Mediului.

- Producţia auto din acest an va creşte din nou cel mai probabil spre 400.000 de maşini, în condiţiile în care Dacia vine cu noi versiuni şi poate chiar noi modele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO