Auto

Uzina Ford Craiova revine la producţia în trei schimburi şi din nou produce 1.000 de maşini pe zi în Bănie

Ford România, cel de-al doilea producător auto de pe piaţa locală, a reluat începând cu această săptămână producţia în trei schimburi la uzina de la Craiova, ceea ce înseamnă că din nou ies pe poarta fabricii circa 1.000 de SUV-uri Puma şi EcoSport.

Tot astăzi, Ford a anunţat că a demarat o investiţie suplimentară de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafaţă de 1900 mp (aproape cât dimensiunea a două bazine olimpice) şi va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.

Klaus Iohannis a vizitat astăzi uzina Ford de la Craiova.

„Deşi situaţia continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că pieţele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil şi să respecte toate măsurile de securitate şi sănătate impuse de către guvernele naţionale şi de către companii. Acesta este un factor important pentru menţinerea activităţii noastre şi a industriei auto în această perioadă dificilă”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România.

„Din 2008, de când a achiziţionat fabrica de la Craiova, Ford a respectat angajamentul pe care şi l-a asumat faţă de România şi în special faţă de Craiova. Cred că investiţiile constante pe care le-am făcut în ultimii 12 ani, inclusiv cea de 30 de milioane de dolari anunţată astăzi, reprezintă o dovadă a acestui lucru”, a adăugat Ian Pearson.

Mai târziu în acest an, Ford Craiova va începe şi producţia de serie a noului Ford Puma ST, cel mai performant şi tehnologizat vehicul construit vreodată în România şi primul SUV care se alătura familiei Ford Performance în Europa.

Producţia modelului Puma a început în octombrie anul trecut la fabrica Ford din Craiova, fiind primul model hibrid construit în România. Acesta este comercializat în Europa, precum şi în Australia şi Noua Zeelandă, astfel că Ford Craiova exportă vehicule în acest moment în peste 50 de ţări la nivel global.

Ford şi-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pieţei europene, Puma fiind unul dintre cele 14 modele pentru care Ford şi-a propus să ofere variante de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără şi SUV-ul electric Mustang Mach-E - care va fi disponibil în Europa până la sfârşitul anului 2020.

Cu o investiţie de peste 1,5 miliarde de euro în uzina sa de ultimă generaţie de la Craiova, Ford România are în prezent aproximativ 6000 de angajaţi, atât la Fabrica de Producţie Vehicule, cât şi la Fabrica de Producţie Motoare, care lucrează în acest moment în două şi trei schimburi. Aproape jumătate dintre ei s-au alăturat companiei în ultimii trei ani, pentru a sprijini producţia SUV-urilor EcoSport şi Puma.

Încă de la începutul pandemiei de Coronavirus, Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, împreună cu partenerii săi din România, au implementat diferite acţiuni de sprijinire a comunităţilor. Aceste acţiuni includ: o campanie umanitară ce a presupus cumpărarea şi livrarea de pachete cu alimente pentru peste 400 de bătrâni din trei regiuni din România, achiziţionarea unui echipament de testare COVID-19 pentru Spitalul Judeţean Craiova, precum ;i cursuri online de educaţie rutieră pentru peste 800 de elevi din 20 de licee din Craiova.

Pe perioada stării de urgenţă generate de pandemia de COVID-19, Ford Craiova a produs peste 50.000 de viziere, donând jumătate dintre acestea către peste 40 de instituţii locale din Craiova şi din judeţul Dolj.

Totodată, compania a anunţat recent cinci noi programe de antreprenoriat social care vor fi susţinute financiar de către Ford Motor Company Fund. Proiectele sunt dezvoltate în cadrul Centrului de Resurse şi Angajament al Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în octombrie 2018. Centrul permite studenţilor şi absolvenţilor Universităţii din Craiova să proiecteze şi să lanseze proiecte sociale inovatoare şi sustenabile, ce au scopul de a contribui la progresul economic din comunităţile lor.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.