Auto

Ce urmează pentru infrastructură: 240 de kilometri de autostrăzi sunt în proiectare pe masa Companiei de Drumuri. România construieşte însă în ritm de melc, câte 50-60 km noi pe an. Astfel, deşi proiectarea promite multe drumuri, execuţia lor este de fapt cea mai aşteptată etapă

Ce urmează pentru infrastructură: 240 de kilometri de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.07.2021, 00:07 14969

Nouă sectoare de autostradă pentru România se află în stadiu de pro­iectare la Compania Naţională de Ad­ministrare a Infrastructurii Ru­tiere (CNAIR), lungimea totală a aces­tora fiind de peste 240 de kilo­metri, potrivit informaţiilor furnizate de companie la solicitarea ZF.

„Atragerea şi direcţionarea efi­cien­tă a fondurilor europene în infra­structură (8 mld. euro, respectiv 27% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pot reprezenta motorul ci­clului de creştere economică post-pan­demică sustenabilă din Ro­mâ­nia“, spun reprezentanţii KeysFin, fur­nizor de servicii de business information.

Cel mai amplu proiect este un sector al autostrăzii de centură a Bucureştiului, care reprezintă 100 de kilometri. Doar pentru autostrada Târgu-Neamţ-Iaşi-Ungheni CNAIR nu a precizat care este lungimea în kilometri.

Aceasta ar fi, de altfel, singurul proiect major din zona Moldovei, o regiune care a fost „uitată” până acum din planurile de dezvoltare a infrastructurii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO