Auto

UPS a comandat avioane Boeing 747 în valoare de 5,3 miliarde de dolari

UPS a comandat avioane Boeing 747 în valoare de 5,3...

Autor: Mediafax

28.10.2016, 11:53 241

Achiziţia este semnificativă pentru lista de comenzi a Boeing, în contextul în care companiile Boeing şi Airbus întâmpină dificultăţi de vânzare a avioanelor cu fuselaj mai mare de 5 metri.

Firma a avertizat în iunie că modelul Boeing 747, cunoscut sub numele de „Jumbo Jet”, s-a confruntat cu o cerere în scădere a comenzilor şi cu presiuni asupra preţurilor.

Vânzările scăzute ale modelelor 747-8, cele mai recente versiuni ale avionului cu patru motoare care a zburat pentru prima data în 1969, a determinat compania Boeing să reducă producţia la şase avioane pe an, avertizând că ar putea opri producţia în iulie.

Avioane similare ca mărime, cu două motoare, care sunt mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, au luat locul modelelor 747 ca avioane de pasageri.

UPS intenţionează să folosească avioanele comandate pe importante trasee de linie, conectând Europa la Asia şi Asia la Statele Unite, a declarat directorul executiv David Abney. Compania va folosi modele mai vechi 747 şi alte avioane cu o capacitate mai mare pentru a înlocui avioane mai mici.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO