Auto

Un şofer i-a păcălit pe poliţişti. A prezentat date false şi agenţii au pedepsit altă persoană

Un şofer i-a păcălit pe poliţişti. A prezentat date...

Autor: Petru Mazilu

27.03.2021, 16:53 116

Un şofer din judeţul Botoşani i-a păcălit pe poliţişti. El a prezentat date false şi agenţii au pedepsit altă persoană. În realitate, şoferul care a fost oprit deoarece depăşise viteza legală nu mai avea dreptul de a conduce de şapte ani. Minciuna a fost descoperită după câteva luni. 

Incidentul s-a produs pe 29 septembrie, anul trecut. Tânărul de 29 de ani din comuna Albeşti, a fost oprit de poliţiştii rutieri în localitatea Santa Mare deoarece depăşise viteza legală. Acesta i-a minţit pe poliţişti, iar aceştia au pedepsit altă persoană.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 29.09.2020, in timp ce conducea autoturismul proprietate, pe raza localităţii Santa Mare, ar fi fost surprins de aparatul radar depăşind limita de viteză maximă admisă, cu 72 de km/h, deşi avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat din anul 2013. Mai mult de atât, la solicitarea poliţiştilor, acesta ar fi declarat datele de identificare ale unei alte persoane, fapt care a condus la suspendarea dreptului de a conduce ale acesteia”, au anunţat poliţiştii.

Şase luni mai târziu, minciuna a ieşit la suprafaţă. Poliţiştii au anunţat că vineri, 26 martie, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului de 29 de ani, prilej cu care au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

El este cercetat într-un dosar de fals privind identitatea şi conducere fără permis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO